cmn 176

Afkrogen smækker Helle III (Hævnen J)

Mads Krogsgaard fra Ålborg fik, som vi har fortalt, strax ved sin ankomst til Fyn ”kig” på Helle Rasmussen, der også efter vor smag er ”et kig” værd J Afkrogens indledende forsøg med at smække Helle indtil flere gange, slog alvorligt fejl, og han bad derfor den lokale presse om hjælp, så han kunne få lidt oprejsning. Chancen bød sig ved Åbent Hus i Bridgehuset, hvor Helle meget belejligt tog plads i presselogen i første runde. Pressen støvsugede strax Afkrogens meldekasse for røde kort, for at forhindre, at han kom galt af sted, men de røde kort kom skam ikke til at ligge ubrugte hen i allerførste spil.

 

Ø/NS

ª987

 

 

 

 

©D85

 

 

 

 

¨B42

 

 

 

 

§B1098

 

 

 

ªEK2

 

 

 

 

ª65

 

 

©102

 

N

 

©E763

 

 

¨K10875

V

 

Ø

¨D963

 

 

§E75

 

S

 

§D32

 

 

 

ªDB1043

 

 

 

 

©KB94

 

 

 

 

¨E

 

 

 

 

§K64

 

 

Vest

Helle

Rasmussen

Nord

Afkrogen

Øst

Claus

Lund

Syd

Pressen

-

-

Pas

1ª

1UT

Pas

2§

Pas

2¨

2ª

D*

Ap.

 

 

 

 

2 § = Stayman

D* = ”take-out

Udspil ©10

Nord kunne melde 2ª direkte efter 1UT, da det ikke viser alverden. Har man god sparstøtte, melder man 2¨!

Hjerter trumfningen hjælper modspillet, men kontrakten kan ikke betes med magt, hvis der stikkes på bordet med ©D fulgt af klør strax! Pressen lagde dog lavt fra bordet, og Øst kaldte med ©3, for at holde forbindelsen åben. En lille lusket spar fra hånden fulgte, men Helle var vågen og steg op på ªK fulgt af ©2 til ©E.

Kontraktens skæbne afhang nu af, om Claus returnerede ©7 eller ©6 (hårfint J), og det var umuligt at se, hvad der var den rigtige, for Claus kunne ikke vide, hvilken af hans minordamer, der var den mest interessante! Claus valgte ©6 (den mindste). Helle trumfede med ª2, trak ªK og ”adlød” ved at fortsætte med §5! Pressen slap med én §-taber og fik sine 8 stik (670).

Det hjalp lidt på Afkrogens humør J Han skal dog huske, at normalt holder pressen med de fynske piger!