msfeb

Månedens spil Februar 2002

Af Dennis Koch-Palmund

 

Denne måneds vinder er Olaf Teusch for spillet ”Kruse slutspillet”

 

Olaf’s opgave var at vinde en 3¨-kontrakt, hvor der i lang tid så ud til at være fem tabere. Fem tabere afholdt dog ikke Olaf i at spille kontrakten på en god og overbevisende måde – nemlig at få så mange stik som muligt.

Efter klørudspil tog Olaf sin spartrumfning på bordet. Dernæst spillede han sig fri i hjerter. Modspillet forcerede i klør, og det var lige den håndsrækning Olaf  behøvede. Nu var der tid til både at trumfe en klør hjemme, og så endnu engang at spille sig fri i hjerter. Modspillet kunne endnu engang fremture i klør, men efter endnu en trumfning blev Kruse slutspillet i trumf til at spille ud fra sit ”sikre” trumfstik. Ni stik.

Meget flot kortlæsning af Olaf. Mange ville have spillet på ruderne jævnt eller honnør anden. Sådan sad det ikke, og den smukke kortlæsning bliver belønnet med gyldne dråber og titlen ”Månedens spil”

Som altid mange flotte aspiranter, men Teusch løb med gevinsten.

 

V/alle

ªE10

 

 

 

 

©987432

 

 

 

 

¨5

 

 

 

 

§E652

 

 

 

ªDB743

 

 

 

 

ª986

 

 

©EK5

 

N

 

©B10

 

 

¨74

V

 

Ø

¨DB32

 

 

§KDB

 

S

 

§10874

 

 

 

ªK52

 

 

 

 

©D6

 

 

 

 

¨EK10986

 

 

 

 

§93

 

 

Vest

Jane

Nord

Preben

Mohr

Øst

Kruse

Syd

Olaf

Teusch

1ª

2©

pas

3¨

pas

pas

pas

 

9 stik ligner en håbløs opgave medmindre modspillet kleusch i det – udspil §K til §E og 3 x spar med trumfning hjalp dog lidt, men fortsat kun 8 stik. Olaf fortsatte med hjerter fra bordet til ©10, ©D og ©K, Jane tog et klørstik og næste klør til trumf. Olaf trak en høj ruder og spillede sig fri i hjerter til ©B:

V/alle

ª

 

 

©987

 

 

¨

 

 

§6

 

ªDB

 

 

 

 

ª

©E

 

N

 

©

¨7

V

 

Ø

¨DB3

§

 

S

 

§10

 

ª

 

 

©

 

 

¨K1098

 

 

§

 

Klør til trumf og da Olaf med en elegant bevægelse spillede ¨9 var jeg slutspillet – han kneb på tilbagevejen på den tvungne ¨3 og noterede efter glimrende kortlæsning 9 stik på det der vel kan betegnes som et trumfkup.

 

Kommentarer af Hen9ng Kruse