mssom02

Månedens spil Sommer2002

Af Dennis Koch-Palmund

Efter en lang og velfortjent sommerferie er undertegnede igen på banen med en omgang af  ”Månedens spil”

Denne måneds valg falder på et meget smukt modspil – præsteret af Andreas M. og Martin S.

Ved årets Junior-EM fik Danmark sølv (Stort tillykke ) og i ”månedens spil” fik Martin og Andreas vist modstanderne at deres modspil er i særklasse.

Begge ydede en ypperlig præstation i et solidt og velfungerende modspil med flere interessante detaljer. Spilfører måtte bøje sig, og jeg er sikker på at respekten var stor.

Martin står fremført som hovedperson på spillet, og er vel egentlig den tekniske vinder af spillet. Uden at forklejne Martins præstation vil jeg dog på det nærmeste kræve, at gevinsten bliver delt med Andreas. Han var en stor del af dette smukke modspil, og min erfaring siger mig at ”Fedte-Charles” stadig ikke hoster op med to gange gyldne dråber :-)

 

Sæsonen er i gang, og i år skal de dobles – Mange gange !

 

Hilsen

Overdommeren

S/-

ªEKB76

 

 

 

©EK10

 

 

 

¨B876

 

 

 

§E

 

 

ªD5

 

 

 

 

ª10843

 

©B863

 

N

 

©952

 

¨E3

V

 

Ø

¨K4

 

§B7643

 

S

 

§K852

 

 

ª92

 

 

 

©D74

 

 

 

¨D10952

            

 

 

§D109

 

 

Vest

Martin

Nord

Sverige

Øst

Andreas

Syd

Sverige

-

-

-

pas

pas

1ª

pas

1NT

pas

2§

pas

2ª

pas

3NT

ap.

 

2§ = 16 hp.+

Vest servede §4 taget med §E. Syd kan ikke nå at rejse ruderne, før modspillet får rejst deres klørstik, så Syd trak ªE og gik på hånden på ©D og spillede spar, hvor han stak med ªK, da ªD dukkede op. Spilfører trak ªB og fortsatte farven, hvor Øst kom ind på ª10.

I ramakampen fortsatte Øst nu i klør, og gætter Syd rigtigt, vinder han sin kontrakt. Mod de fynske drenge fik han aldrig chancen. Da spilfører ikke gik i gang med ruderne, kunne Martin i Vest næsten regne ud, at makker havde ¨K, og så kunne det sættende stik rejses i hjerter! På de to spar, hvor Vest ikke kunne bekende, lagde Martin derfor §6  og §3 for at afvise i farven.

Andreas forstod beskeden, og inde på ª10 skiftede han glimrende til hjerter taget på bordet med ©K. Bordets sparstik blev trukket, men nu måtte spilfører spille ruder fra bordet, hvor Andreas smukt steg op på ¨K og fremturede i hjerter! ©E fik stikket, men den næste ruder stak Vest med ¨E og hævede den møjsommeligt rejste ©B, hvorefter klør til §K i Øst satte kontrakten.

Et imponerende flot modspil!